Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pileći file sa šargarepom i maslinkama – Zuzana Grnja

0

Pileći file sa šargarepom i maslinkama – Zuzana Grnja

Pileći file sa šargarepom i maslinkama – ukusno!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pileći file sa šargarepom i maslinkama - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pileći file sa šargarepom i maslinkama – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 500 gr pilećeg filea
  • 3 veće šargarepe
  • glavica crvenog luka
  • 3 paradajza
  • sok od limuna
  • 200 ml belog vina
  • 10-15 kom maslinki bez koštica
  • sveži list peršuna
  • malo maslinovog ulja
  • so biber po potrebi i ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Pileci file iseci na snicle, posoliti, pobiberiti, dodati dve kasike maslinovog ulja i sok od limuna, pa ostaviti u frizideru da se meso marinira sat-dva.
  2. Luk i sargarepu sitno iseckati i izdinstati na maslinovom ulju oko desetak minuta. Dodati meso i dinstati dok meso ne omeksa i ne dobije zlatno-zutu boju.
  3. Naliti vino, pa kad ispari, dodati oguljeni sitno seckani paradajz i malo vode. Posoliti, pobiberiti i kuvati 10-15 minuta.
  4. Pred kraj dodati maslinke, seckani persunov list, pa kuvati jos pet minuta. Sluziti toplo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.