Pileći krompir paprikaš – Javorka Filipović
Pileći krompir paprikaš – tradicionalno jelo koje su kuvale naše bake, a sada i mi 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pileći krompir paprikaš – Javorka Filipović
- 2 batka s karabatkom
- 0,5 dl ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 1 srednja šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 4 srednja krompira
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika brašna po želji
- začine
- biber
- mlevena začinska paprika po potrebi
- voda
- malo peršunovog lista
- Na ulju prodinstati luk i dodati meso,
- iseckanu sargarepu, persun i paskanat
- te dinstati uz malo dolivanje vode.
- Dinstati dok meso ne odmekne, oko
- 60 minuta.
- Krompir iseci na krupnije kocke i
- dodati u jelo. Prodinstati sve zajedno
- oko 15 minuta. Zaciniti po zelji,posuti
- kasiku brasna i dodati paradajz pire.
- Vodu dodati po potrebi, ali tako da se jelo može jesti kašikom.
- Ako želite da bude gulaš, staviti manje vode i pri kraju kuvanja podići poklopac da voda ispari i jelo bude željene gustine.