Pileći paprikaš sa knedlama – Javorka Filipović

0

Pileći paprikaš sa knedlama – poznato je da se u Vojvodini često spremaju razni paprikaši, nekada su sa krompirom a nekada sa knedlama ili noklama.

Bilo koje meso da odaberete, ja uglavnom biram junetinu ili piletinu, dobićete jedno ukusno jelo koje će vaši ukućani s uživanjem pojesti. Dogodiće vam se da će knedle prve pojesti, ali ovde ih ima sasvim dovoljno, jer sam ih pravila od 2 jajeta.

Pileći paprikaš sa knedlama - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Pileći paprikaš sa knedlama – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Pileći paprikaš sa knedlama - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pileći paprikaš sa knedlama - Javorka Filipović

Poznato je da se u Vojvodini često spremaju razni paprikaši, nekada su sa krompirom a nekada sa knedlama ili noklama. Bilo koje meso da odaberete, ja uglavnom biram junetinu ili piletinu, dobićete jedno ukusno jelo koje će vaši ukućani s uživanjem pojesti. Dogodiće vam se da će knedle prve pojesti, ali ovde ih ima sasvim dovoljno, jer sam ih pravila od 2 jajeta.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komad bataka
  • 1 komad crni luk sitno iseckan
  • 1 komad šargarepa
  • ulja malo
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika slatke začinske paprike
  • biljni začin po ukusu
  • voda po potrebi

Knedle:

  • 2 komad jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika vode
  • 2 kašike griz brašna
  • 4 kašike brašna
  • so malo

Uputstvo za pripremu

  1. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan luk da postane staklast. Dodati iseckanu šargarepu, batake i sve kratko propržiti uz okretanje bataka da se blago zapeku.
  2. Doliti 1 šolju vode, smanjiti temperaturu na srednju i u poklopljenom sudu, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dinstati meso dok ne odmekne.
  3. Napraviti hladnu zapršku tako što ćete pomešati brašno i papriku, dodati malo hladne vode i sve to dodati u paprikaš. Doliti vode da bataci ogreznu i, kad jelo provri, malom kašikom spuštati prethodno umućeno testo za knedle.
  4. Paprikaš kuvati još 5-10 minuta dok knedle ne isplivaju na površinu. Poslužiti paprikaš topao uz sezonsku salatu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.