Piletina i beli krompir – Ana Vuletić

Piletina i beli krompir –  sezonu bundeve obilno koristim pa je u većini mojih recepata možete naći kao sastojak, kada prođe sezona sve možete isto da pravite samo bez bundeve.

Piletina i beli krompir - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Piletina i beli krompir – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Piletina i beli krompir – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Piletina i beli krompir – sezonu bundeve obilno koristim pa je u većini mojih recepata možete naći kao sastojak, kada prođe sezona sve možete isto da pravite samo bez bundeve.

  • 3 kriške bundeve
  • 50 gr pilećeg belog mesa
  • 1 komad beli krompir (seckan na četvrtine)
  • 1 šaka bebi šargarepe
  • đumbir
  1. Moj je savet kada god kupite bundevu, dajte nekom muškom da je oljušti i isecka na kriške i spakuje u proseku 3 kriške u kesu i zamrznite ukoliko nećete odmah da spremate.
  2. Oljštenu bundevu, krompir i iseckane, zajedno sa mesom i šargarepom i vrlo malo svežeg đumbira ubacite u vodu da se kuva oko 15 minuta. Dok povrće ne omekša i meso ne bude kuvano.
  3. Procedite sve i ubacite u blender.
  4. Blendirajte dok ne dobijete jednoličnu kašu.
  5. Ohladite, proverite temperaturu i poslužite bebi.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina i beli krompir – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.