Piletina a la dibari – Ivana Pešić

Piletina a la dibari – Ivana Pešić

Piletina a la dibari – sočna i ukusna piletina!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina a la dibari – Ivana Pešić

  • 600 g pileceg mesa
  • 1 srednji karfiol
  • 200 g kackavalja
  • 1/2 kasicice mlevene paprike
  • 50 g margarina
  • 3 kasike brasna
  • 4 dl mleka
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • prstohvat belog luka u prahu
  • biber
  1. Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Pilece belo meso iseci na male snicle.
  2. Posebno sjediniti mlevenu papriku,beli luk u prahu,mesavinu zacina i biber. Dobijenom mesavinom natrljati pilece snicle.
  3. Otopiti margarin,dodati brasno i kratko proprziti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
  4. Vatrostalnu posudu podmazati uljem,poredjati pilece meso,na svako parce staviti cvet karfiola i preliti besamelom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Posuti kackavaljem i vratiti u rernu da se kackavalj istopi.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina a la dibari – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.