Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina a la dibari – Ivana Pešić

0

Piletina a la dibari – Ivana Pešić

Piletina a la dibari – sočna i ukusna piletina!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Piletina a la dibari - Ivana Pešić - Recepti i kuvar online
Štampanje

Piletina a la dibari – Ivana Pešić

Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 600 g pileceg mesa
  • 1 srednji karfiol
  • 200 g kackavalja
  • 1/2 kasicice mlevene paprike
  • 50 g margarina
  • 3 kasike brasna
  • 4 dl mleka
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • prstohvat belog luka u prahu
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Pilece belo meso iseci na male snicle.
  2. Posebno sjediniti mlevenu papriku,beli luk u prahu,mesavinu zacina i biber. Dobijenom mesavinom natrljati pilece snicle.
  3. Otopiti margarin,dodati brasno i kratko proprziti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
  4. Vatrostalnu posudu podmazati uljem,poredjati pilece meso,na svako parce staviti cvet karfiola i preliti besamelom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Posuti kackavaljem i vratiti u rernu da se kackavalj istopi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.