Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče

10

Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče

Piletina sa bademima.

Izvor: Hrana | Piće | Priče, uz hranu počinje priča

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče

Piletina sa bademima.

  • 2 pileća karabataka
  • glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka (cela (neočišćena),)
  • sok 1 limuna (oko 50gr badema,)
  • sušeni paradajz iz tegle

začini:

  • majčina dušica
  • vlasac
  • so
  • biber
  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. U tiganju zagrejati ulje i staviti piletinu da se zapeče. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  3. Kada piletina postane zlatno braon boje, prebaciti je u veći sud za pečenje u rerni.
  4. U tiganj u kojem ste pekli piletinu dodati prema potrebi ulje, crveni luk i ceo neočišćen beli luk i začine. Peći dok ne dobije boju, oko 10 minuta.
  5. Dodati limunov sok i malo vode, da se napravi sos. Dodati bademe i iseckani sušeni paradajz, ukuvati. Sosom preliti piletinu, prekriti alu folijom i peći u rerni oko sat vremena. Foliju skinuti posle 15 min.
  6. Prelivati sosom piletinu u toku pečenja.