Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče
Piletina sa bademima.
Izvor: Hrana | Piće | Priče, uz hranu počinje priča
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče
Piletina sa bademima.
- 2 pileća karabataka
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka (cela (neočišćena),)
- sok 1 limuna (oko 50gr badema,)
- sušeni paradajz iz tegle
začini:
- majčina dušica
- vlasac
- so
- biber
- Zagrejati rernu na 200°C.
- U tiganju zagrejati ulje i staviti piletinu da se zapeče. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Kada piletina postane zlatno braon boje, prebaciti je u veći sud za pečenje u rerni.
- U tiganj u kojem ste pekli piletinu dodati prema potrebi ulje, crveni luk i ceo neočišćen beli luk i začine. Peći dok ne dobije boju, oko 10 minuta.
- Dodati limunov sok i malo vode, da se napravi sos. Dodati bademe i iseckani sušeni paradajz, ukuvati. Sosom preliti piletinu, prekriti alu folijom i peći u rerni oko sat vremena. Foliju skinuti posle 15 min.
- Prelivati sosom piletinu u toku pečenja.