Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče

0

Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče

Piletina sa bademima.

Izvor: Hrana | Piće | Priče, uz hranu počinje priča

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa bademima - Jelena Popović Đorđević - photo by Hrana, Piće, Priče
Štampanje

Piletina sa bademima by Jelena Popović Đorđević, Hrana, Piće, Priče

Piletina sa bademima.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 2 pileća karabataka
  • glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka (cela neočišćena),
  • sok 1 limuna oko 50gr badema,
  • sušeni paradajz iz tegle

začini:

  • majčina dušica
  • vlasac
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Zagrejati rernu na 200°C.
  2. U tiganju zagrejati ulje i staviti piletinu da se zapeče. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  3. Kada piletina postane zlatno braon boje, prebaciti je u veći sud za pečenje u rerni.
  4. U tiganj u kojem ste pekli piletinu dodati prema potrebi ulje, crveni luk i ceo neočišćen beli luk i začine. Peći dok ne dobije boju, oko 10 minuta.
  5. Dodati limunov sok i malo vode, da se napravi sos. Dodati bademe i iseckani sušeni paradajz, ukuvati. Sosom preliti piletinu, prekriti alu folijom i peći u rerni oko sat vremena. Foliju skinuti posle 15 min.
  6. Prelivati sosom piletinu u toku pečenja.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.