Piletina sa jogurtom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Piletina sa jogurtom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Piletina sa jogurtom – slatkasto-kiselkasti ukus piletine oboriće Vas s nogu. Sočna piletina sa puno povrća. Iskoristite čari jeseni i povrće koje ono nudi.

Piletina sa jogurtom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Piletina sa jogurtom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa jogurtom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

piletina sa jogurtom Suzana Mitic recepti i kuvar online

Piletina sa jogurtom – slatkasto-kiselkasti ukus piletine oboriće Vas s nogu. Sočna piletina sa puno povrća. Iskoristite čari jeseni i povrće koje ono nudi.

  • 4 komada bataka sa karabatakom
  • 4 komada sargarepe (veće)
  • 4 komada crni luk
  • 1 komad tikvica (veća)
  • 3 kasika ulja
  • 1 casa jogurta
  • soli (po ukusu)
  • 1 kasika zacinskog bilja (ravna)
  • 1 prstohvat origana
  • 0,5 kasicice bibera
  • 1 kasika persuna (seckanog)
  1. Na ulju uprziti sitno secen crni luk dok ne dobije staklastu boju.
  2. Dodati piletinu i pustiti da uhvati lepu rumenu boju sa svih strana.
  3. Sargarepu iseci na romboide i dodati smesi.
  4. Naliti sa vrlo malo vode,smanjiti temperaturu i pustiti da se dinsta.
  5. Za to vreme oguliti i iseci tikvicu na kockice i sjediniti.
  6. Ne dodavati vise vode ,pustiti da se dinsta u svom soku.
  7. Kad sargarepa omeksa dodati sve zacine i sipati jogurt.Pustiti da se krcka jos nekoliko minuta da se sjedine sastojci.
  8. Dekorisati persunovim listom.
  9. Uzivati u slatkasto,slanom ukusu.
  10. Prijatno.