Piletina sa paradajz sosom – Sandra Marković

Piletina sa paradajz sosom – Sandra Marković

Piletina sa paradajz sosom – belo meso spremljeno na neobičan način! Ukusno i mekano u paradajz sosu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa paradajz sosom – Sandra Marković

  • Za pohovanje:
  • 4 srednje šnicle pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • suvi biljni začin
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika prezli
  • 2 kašike susama
  • so
  • mleveni biber
  • mirođija
  • Za paradajz sos:
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  1. Belo meso začiniti mešavinom navedenih začina, uvaljati u brašno, zatim u lepo umućena jaja, pa u mešavinu prezli i susama. Pohovati dok šnicle ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.
  2. Sos: Lepo ugrejati ulje, dodati brašno, na kratko promešati, dok ne počne da žuti dodati pasirani paradajz i sitno iseckan beli luk. Neprestano mešati i ostaviti da ključa 2 minuta, na tihoj vatri. Dodati peršun i preliti preko šnicli. Služiti toplo. Prijatno!

Još recepata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Preporuka

Najnovije

Pita sa makom i grizom

Pita sa makom i grizom.

Hleb iz šerpe bez mešenja

Hleb iz šerpe bez mešenja.

Hleb iz kese za pečenje – Vesna Pavlović

Hleb iz kese za pečenje