Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović
Piletina sa pečurkama i karijem – jelo koje se brzo sprema, a ukus će vas iznenaditi 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović
- 500 g piletine bez kostiju
- 200 g pecuraka
- 1 praziluk
- 1 kasika ulja
- po zelji suvi biljni začin (so i biber)
- 200 ml jogurta
- 5 g karija
- malo persunovog lista
- 250 g pirinca /rize/
- Na umereno zagrejanom ulju isprziti piletinu isecenu na stapice.Kad je piletina upola przena dodati iseceni praziluk i prziti jos 2-3 minuta. Zatim dodati pecurke isecene na tanke listove, zaciniti po zelji i dinstati dok pecurke ne budu mekane. Pri kraju dodati jogurt, kari i persunov list i jos malo prokrckati dase dobije gustina sosa. Sluziti uz prethodno pripremljen pirinac.
- Na umereno zagrejanom ulju lagano proprziti pirinac, posoliti ga i zaliti duplom kolicinom vrele vode u odnosu na pirinac.Lagano mesati 2-3 minuta, posudu poklopiti i nakon 2 minuta iskljuciti ringlu i ostaviti na toploj ringli da pirinac sasvim upije vodu. Kad vise nema vode i pirinac ce biti spreman za serviranje.