Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

Piletina sa pečurkama i karijem – jelo koje se brzo sprema, a ukus će vas iznenaditi 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

  • 500 g piletine bez kostiju
  • 200 g pecuraka
  • 1 praziluk
  • 1 kasika ulja
  • po zelji suvi biljni začin (so i biber)
  • 200 ml jogurta
  • 5 g karija
  • malo persunovog lista
  • 250 g pirinca /rize/
  1. Na umereno zagrejanom ulju isprziti piletinu isecenu na stapice.Kad je piletina upola przena dodati iseceni praziluk i prziti jos 2-3 minuta. Zatim dodati pecurke isecene na tanke listove, zaciniti po zelji i dinstati dok pecurke ne budu mekane. Pri kraju dodati jogurt, kari i persunov list i jos malo prokrckati dase dobije gustina sosa. Sluziti uz prethodno pripremljen pirinac.
  2. Na umereno zagrejanom ulju lagano proprziti pirinac, posoliti ga i zaliti duplom kolicinom vrele vode u odnosu na pirinac.Lagano mesati 2-3 minuta, posudu poklopiti i nakon 2 minuta iskljuciti ringlu i ostaviti na toploj ringli da pirinac sasvim upije vodu. Kad vise nema vode i pirinac ce biti spreman za serviranje.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.