Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

76

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

Piletina sa pečurkama i karijem – jelo koje se brzo sprema, a ukus će vas iznenaditi 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa pečurkama i karijem – Javorka Filipović

  • 500 g piletine bez kostiju
  • 200 g pecuraka
  • 1 praziluk
  • 1 kasika ulja
  • po zelji suvi biljni začin (so i biber)
  • 200 ml jogurta
  • 5 g karija
  • malo persunovog lista
  • 250 g pirinca /rize/
  1. Na umereno zagrejanom ulju isprziti piletinu isecenu na stapice.Kad je piletina upola przena dodati iseceni praziluk i prziti jos 2-3 minuta. Zatim dodati pecurke isecene na tanke listove, zaciniti po zelji i dinstati dok pecurke ne budu mekane. Pri kraju dodati jogurt, kari i persunov list i jos malo prokrckati dase dobije gustina sosa. Sluziti uz prethodno pripremljen pirinac.
  2. Na umereno zagrejanom ulju lagano proprziti pirinac, posoliti ga i zaliti duplom kolicinom vrele vode u odnosu na pirinac.Lagano mesati 2-3 minuta, posudu poklopiti i nakon 2 minuta iskljuciti ringlu i ostaviti na toploj ringli da pirinac sasvim upije vodu. Kad vise nema vode i pirinac ce biti spreman za serviranje.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More