Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

4

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

Piletina sa povrćem – Mogućnost kombinovanja piletine s povrćem je neiscrpna inspiracija za sve kuvare. Ovo je jedan brz i ukusan način pripreme. Ako imate ćuretinu to će biti još bolja kombinacija, a mi smo uživali u piletini 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

  • 500 g ćurećeg ili pilećeg belog mesa
  • 1 manji brokoli
  • 1/4 karfiola
  • 1 crvena paprika
  • 1 praziluk
  • 2 veće šargarepe
  • ulje
  • 1 kašika susama
  • 4 kašike soja sosa
  • prstohvat belog luka u prahu i
  • začin po želji
  1. Belo meso iseći na krupnije kocke, preliti ga soja sosom, posuti belim lukom i začiniti po ukusu. Dobro izmešati i ostaviti da se marinira u frižideru najmanje 60 minuta. Može i preko noći.
  2. Brokoli i karfiol odvojiti od korena i iskidati ih na manje cvetove. Praziluk i šargarepu očistiti i iseći na štapiće. Crvenu papriku iseckati na kalutove. U voku na malo ulja propržiti meso da porumeni. Potom dodati šargarepu, brokoli i karfiol i uz neprestano mešanje pržiti 5 minuta. Nakon toga dodati crvenu papriku i praziluk i nastaviti sa prženjem na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
  3. Gotovo jelo posuti susamom i servirati.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.