Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

Piletina sa povrćem – Mogućnost kombinovanja piletine s povrćem je neiscrpna inspiracija za sve kuvare. Ovo je jedan brz i ukusan način pripreme. Ako imate ćuretinu to će biti još bolja kombinacija, a mi smo uživali u piletini 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

  • 500 g ćurećeg ili pilećeg belog mesa
  • 1 manji brokoli
  • 1/4 karfiola
  • 1 crvena paprika
  • 1 praziluk
  • 2 veće šargarepe
  • ulje
  • 1 kašika susama
  • 4 kašike soja sosa
  • prstohvat belog luka u prahu i
  • začin po želji
  1. Belo meso iseći na krupnije kocke, preliti ga soja sosom, posuti belim lukom i začiniti po ukusu. Dobro izmešati i ostaviti da se marinira u frižideru najmanje 60 minuta. Može i preko noći.
  2. Brokoli i karfiol odvojiti od korena i iskidati ih na manje cvetove. Praziluk i šargarepu očistiti i iseći na štapiće. Crvenu papriku iseckati na kalutove. U voku na malo ulja propržiti meso da porumeni. Potom dodati šargarepu, brokoli i karfiol i uz neprestano mešanje pržiti 5 minuta. Nakon toga dodati crvenu papriku i praziluk i nastaviti sa prženjem na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
  3. Gotovo jelo posuti susamom i servirati.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina sa povrćem – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.