Piletina sa povrćem – Javorka Filipović
Piletina sa povrćem – Mogućnost kombinovanja piletine s povrćem je neiscrpna inspiracija za sve kuvare. Ovo je jedan brz i ukusan način pripreme. Ako imate ćuretinu to će biti još bolja kombinacija, a mi smo uživali u piletini 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina sa povrćem – Javorka Filipović
- 500 g ćurećeg ili pilećeg belog mesa
- 1 manji brokoli
- 1/4 karfiola
- 1 crvena paprika
- 1 praziluk
- 2 veće šargarepe
- ulje
- 1 kašika susama
- 4 kašike soja sosa
- prstohvat belog luka u prahu i
- začin po želji
- Belo meso iseći na krupnije kocke, preliti ga soja sosom, posuti belim lukom i začiniti po ukusu. Dobro izmešati i ostaviti da se marinira u frižideru najmanje 60 minuta. Može i preko noći.
- Brokoli i karfiol odvojiti od korena i iskidati ih na manje cvetove. Praziluk i šargarepu očistiti i iseći na štapiće. Crvenu papriku iseckati na kalutove. U voku na malo ulja propržiti meso da porumeni. Potom dodati šargarepu, brokoli i karfiol i uz neprestano mešanje pržiti 5 minuta. Nakon toga dodati crvenu papriku i praziluk i nastaviti sa prženjem na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
- Gotovo jelo posuti susamom i servirati.