Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

Piletina sa rižotom i pečurkama – veoma lep ukusan i jednostavan ručak…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

  • Pileći bataci
  • 250 g.pirinča
  • 250 g.šampinjona
  • 1 veća šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl.belog vina
  • 2 dl.vode.
  1. Izdinstati začinjene batake na malo masnoće kada su bataci gotovi izvaditi ih iz šerpe.
  2. U šerpi gde su se pržili bataci dodati sitno isečen crni i beli luk,i iseckanu na kockice šargarepu ,dodati malo soli(da luk omekša)
  3. .Kada luk postane staklast dodati opran pirinač i potepeno dodavati belo vino i vodu.
  4. Dinstati na tihoj vatri oko 20min, zatim dodati očišćene i iseckane šampinjone-dinstati još 10-15min.Pred kraj začiniti po ukusu … (Nekad treba više a nekad manje vode za pirinač zavisi od vatre).

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.