Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

15

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

Piletina sa rižotom i pečurkama – veoma lep ukusan i jednostavan ručak…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić

  • Pileći bataci
  • 250 g.pirinča
  • 250 g.šampinjona
  • 1 veća šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl.belog vina
  • 2 dl.vode.
  1. Izdinstati začinjene batake na malo masnoće kada su bataci gotovi izvaditi ih iz šerpe.
  2. U šerpi gde su se pržili bataci dodati sitno isečen crni i beli luk,i iseckanu na kockice šargarepu ,dodati malo soli(da luk omekša)
  3. .Kada luk postane staklast dodati opran pirinač i potepeno dodavati belo vino i vodu.
  4. Dinstati na tihoj vatri oko 20min, zatim dodati očišćene i iseckane šampinjone-dinstati još 10-15min.Pred kraj začiniti po ukusu … (Nekad treba više a nekad manje vode za pirinač zavisi od vatre).

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More