Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić
Piletina sa rižotom i pečurkama – veoma lep ukusan i jednostavan ručak…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina sa rižotom i pečurkama – Slađana Šćekić
- Pileći bataci
- 250 g.pirinča
- 250 g.šampinjona
- 1 veća šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 dl.belog vina
- 2 dl.vode.
- Izdinstati začinjene batake na malo masnoće kada su bataci gotovi izvaditi ih iz šerpe.
- U šerpi gde su se pržili bataci dodati sitno isečen crni i beli luk,i iseckanu na kockice šargarepu ,dodati malo soli(da luk omekša)
- .Kada luk postane staklast dodati opran pirinač i potepeno dodavati belo vino i vodu.
- Dinstati na tihoj vatri oko 20min, zatim dodati očišćene i iseckane šampinjone-dinstati još 10-15min.Pred kraj začiniti po ukusu … (Nekad treba više a nekad manje vode za pirinač zavisi od vatre).