Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina sa testeninom – Suzana Mitić

0

Piletina sa testeninom – ukusna i sočna piletina – savršeni ručak.

Piletina sa testeninom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Piletina sa testeninom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Piletina sa testeninom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina sa testeninom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Piletina sa testeninom - ukusna i sočna piletina - savršeni ručak.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 8

Sastojci

  • 4 komada bataka sa karabatakom
  • 2 kasike brašna
  • 2 kasike ulja
  • 1 kasika začinsko bilje
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu
  • 50 gr tarane
  • 4 komada paradajza veća
  • 0,5 kasike peršun seckani
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 komada šargarepe veće

Uputstvo za pripremu

  1. Pilece meso otkostiti,uvaljati u brasno sa obe strane i prziti na vrelom ulju sa obe strane.Kad uhvati lepu rumenu boju izvaditi iz tiganja pa dodati luk secen na rebarca.Kad luk dobije staklast izgled dodati sargarepu isecenu na kolutove,naliti sa malo vode i dinstati.Vratiti i meso,dodajte oljusten i isecen paradjz i pustiti da se krcka u sopstvenom soku.Dodati zacine po zelji.Dodati i taranu.Kuvati sve zajedno jos ​7 minuta.Skloniti sa vatre pa dodati seckan persun.
  2. Sluziti uz casu crnog vina.
    Piletina sa testeninom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.