Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina Stroganov sa celerom – Suzana Mitić

0

Piletina Stroganov sa celerom – Suzana Mitić

Piletina Stroganov sa celerom – neobičan ukus koji ce vas osvojiti.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Piletina Stroganov sa celerom - Suzana Mitić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Piletina Stroganov sa celerom – Suzana Mitić

Piletina Stroganov sa celerom - neobičan ukus koji ce vas osvojiti.
Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 gr pileceg mesa
  • 2 vecakorena celera
  • 300 gr sampinjona
  • 2 mlade tikvice
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 cena belog luka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 3 kasike ulja
  • soli poukusu
  • 1 kasika zacinskog bilja
  • malocrnog bibera
  • malobelog bibera
  • mirodjija

Uputstvo za pripremu

  1. Celer ocistite i iseckajte na zeljene komade.
  2. Sampinjone operite i isecite na tanke reznjeve.
  3. Crni luk iseckajte na rebarca.
  4. Pilece meso iseckajte na kockice.
  5. Tikvice operite,ne morate da je ljustite kad su mlade.Daju neobican izgled i ukus jelu.
  6. Na ulju proprzite crni luk dok ne dobije staklast izgled.
  7. Dodajte beli luk isecen sitno.
  8. Dodajte iseckano meso i nalijte sa malo vode da se dinsta.
  9. Dodajte celer,isecen na zeljene komade.
  10. Dinstajte na laganoj vatri oko 30 -ak minuta.
  11. Dodajte iseckane sampinjone.
  12. Na kraju dodati tikvice.
  13. Kad dodate tikvice lagano protresite serpu da se ne bi rasturili delovi tikvica-bitno je za dekoraciju.
  14. Stavite zacine i dodajte pavlaku za kuvanje.
  15. Krckajte jos 5 minuta na tihoj vatri i uzivajte u ukusu.
  16. Po zelji mozete staviti iseckan persun.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.