Piletina Stroganov sa celerom – Suzana Mitić
Piletina Stroganov sa celerom – neobičan ukus koji ce vas osvojiti.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina Stroganov sa celerom – Suzana Mitić
Piletina Stroganov sa celerom – neobičan ukus koji ce vas osvojiti.
- 500 gr pileceg mesa
- 2 vecakorena celera
- 300 gr sampinjona
- 2 mlade tikvice
- 2 glavice crnog luka
- 3 cena belog luka
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 3 kasike ulja
- soli poukusu
- 1 kasika zacinskog bilja
- malocrnog bibera
- malobelog bibera
- mirodjija
- Celer ocistite i iseckajte na zeljene komade.
- Sampinjone operite i isecite na tanke reznjeve.
- Crni luk iseckajte na rebarca.
- Pilece meso iseckajte na kockice.
- Tikvice operite,ne morate da je ljustite kad su mlade.Daju neobican izgled i ukus jelu.
- Na ulju proprzite crni luk dok ne dobije staklast izgled.
- Dodajte beli luk isecen sitno.
- Dodajte iseckano meso i nalijte sa malo vode da se dinsta.
- Dodajte celer,isecen na zeljene komade.
- Dinstajte na laganoj vatri oko 30 -ak minuta.
- Dodajte iseckane sampinjone.
- Na kraju dodati tikvice.
- Kad dodate tikvice lagano protresite serpu da se ne bi rasturili delovi tikvica-bitno je za dekoraciju.
- Stavite zacine i dodajte pavlaku za kuvanje.
- Krckajte jos 5 minuta na tihoj vatri i uzivajte u ukusu.
- Po zelji mozete staviti iseckan persun.