Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić

5

Piletina u ajmokac sosu.

Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online

Piletina u ajmokac sosu.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 2 komada pileća bataka
  • 2 komada pileća karabataka
  • 150 gr mesnate dimljene slanine sitno seckane
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl supe od povrća
  • 2 dl pavlake
  • 200 gr kačkavalja
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • crni biber mleveni, po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Pileće meso iskostite, izlupajte čekićem za meso a zatim ga kratko propržite na vrelom ulju sa obe strane da blago porumeni. Izvadite ga na tanjir.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  2. Na istoj masnoći propržite sitno seckanu slaninu.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  3. Kad ona porumeni pospite je brašnom pa postepeno dolivajte supu od povrća i neprekidno mešajte dok ne dobijete gust sos.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  4. Skinite sa ringle pa umešajte pavlaku.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  5. Pečeno meso poređajte po dnu vatrostalne posude, prelijte ga sosom od pavlake.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  6. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
  7. Pred kraj pečenja izvadite pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir rastopi.
    Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

5 Komentara

  1. Slađana kaže

    Draga „Mala“ jako je lepo to što vodiš računa o tome gde je i šta objavljeno. Naravno da „Recepti i kuvar“ imaju svoje pravilo koje je kao što si mogla da pročitaš bilo ispoštovano u trenutku objavljivanja recepta. Nadalje, stojim iza svog recepta jer sam ga ja lično spremala, fotografije sam lično ja napravila i to je recept koji sam poželela da podelim sa drugima. To što sam ga kasnije objavila i na drugim sajtovima niije ništa strašno jer to rade skoro pa svi kuvari sa ovog portala i jednostavno to nije ništa čudno ni neobično. Ono što je najčudnije je to što ti koja nemaš ni jedan članak objavljen nadješ da sudiš o nekom koji svakodnevno ima nečim da se pohvali. Verovatno ti neki svoj kvalitet nemaš, ne umeš ništa ni da spremiš ali zato jako dobro umeš da bodeš nos u tuđ tanjir. Mene ovo tvoje nije dotaklo jer prosto okruženimo smo lošim zavidnim ljudima koji su dokoni pa svoje vreme ispunjavaju pljujući druge. Jedna od njih si i ti. Pretpostavljam da sam ti ulepšala dan i učinila ga svetlijim ali takvo zadovoljstvo ti više neću pružiti. Meni nagrade nisu neophodne, dobila sam ih do sada sasvim dovoljno, a tebi preporučujem da se okreneš lepšim stvarima u životu od onih kojima se trenutno baviš jer samo tako ćeš biti svoj na svome i dignute glave ponositi se sobom.Mlada si i život je pred tobom. Želim ti svu sreću a mene i moju privatnost zaobidji.

  2. Mala kaže

    Isti ovakav recept je objavljen na Blic zeni receptima. Zar nije vase pravilo da recepti sa istim sadrzajem i fotografijama ne mogu biti ni na jednom sajtu za kulinarstvo osim na vasem? Ispravite me ako sam pogresila, bas me zanima. Hvala.

    1. Miodrag Ilic kaže

      U pravu ste, naše pravilo je da se ne objavljuju recepti sa istim sadržajem i fotografijama, koji su objavljeni na drugim sajtovima ili štampanim medijima. U trenutku objavljivanja, to pravilo je bilo ispoštovano. Obzirom da je autor recepta, u međuvremenu, a posle objavljivanja na našem portalu (u šta smo se upravo uverili), isti ovaj recept objavila na desetinama sajtova, ovaj recept je izgubio pravo da dalje učestvuje u ocenjivanju i nagrađivanju. Hvala vam na konstruktivnom komentaru, a autor će automatski biti obaveštena o vašem komentaru, kao i našem odgovoru. U svakom slučaju, svaki objavljeni recept prođe proveru pre objavljivanja i pre ocenjivanja.

      1. Mala kaže

        Poštovani, moje pitanje je bilo postavljeno iz razloga što sam na istom sajtu gde sam i pročitala recept dotične sama svakodnevno slala svoje recepte, a nisam ih postavljala ovde, upravo iz tog razloga što sam pročitala pravila koja ste naveli i pitala sam isključivo zbog sebe, ako je moguće da postavim recepte koji se već negde nalaze, nikako da bi dotična bila diskvalifikovana, a baš mi je žao što je moj komentar u njoj probudio toliko emocija, to mi zaista nije bila namera. Hvala Vam na odgovoru. Pozdrav.

      2. Miodrag Ilic kaže

        Nema na čemu! Kako sam vam već rekao, svaki recept se proverava pre postavljanja i pre ocenjivanja, tako da vaša konstatacija ne bi prouzrokovala diskvalifikaciju. Što se tiče pravila, uvedeno je da se smanjio broj recepata koji se postavljaju na sve sajtove, što, mislim da ćete se složiti, gubi smisao. Svi sajtovi sa receptima – imaju iste recepte. I u čemu je tu poenta? Tolerišemo recepte koji su objavljeni samo na personalnim kulinarskim blogovima. Takođe, vrlo smo svesni da ima dosta recepata koje ne otkrijemo da su postavljeni na mnogo drugih sajtova… Takav je internet…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.