Piletina u ajmokac sosu.

Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Piletina u ajmokac sosu.
- 2 komada pileća bataka
- 2 komada pileća karabataka
- 150 gr mesnate dimljene slanine (sitno seckane)
- 2 kašike brašna
- 2 dl supe od povrća
- 2 dl pavlake
- 200 gr kačkavalja
- ulje (po potrebi)
- so (po ukusu)
- crni biber (mleveni, po ukusu)
- Pileće meso iskostite, izlupajte čekićem za meso a zatim ga kratko propržite na vrelom ulju sa obe strane da blago porumeni. Izvadite ga na tanjir.
- Na istoj masnoći propržite sitno seckanu slaninu.
- Kad ona porumeni pospite je brašnom pa postepeno dolivajte supu od povrća i neprekidno mešajte dok ne dobijete gust sos.
- Skinite sa ringle pa umešajte pavlaku.
- Pečeno meso poređajte po dnu vatrostalne posude, prelijte ga sosom od pavlake.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
- Pred kraj pečenja izvadite pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir rastopi.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!