Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić

54

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Piletina u ajmokac sosu.

Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Piletina u ajmokac sosu.

  • 2 komada pileća bataka
  • 2 komada pileća karabataka
  • 150 gr mesnate dimljene slanine (sitno seckane)
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl supe od povrća
  • 2 dl pavlake
  • 200 gr kačkavalja
  • ulje (po potrebi)
  • so (po ukusu)
  • crni biber (mleveni, po ukusu)
  1. Pileće meso iskostite, izlupajte čekićem za meso a zatim ga kratko propržite na vrelom ulju sa obe strane da blago porumeni. Izvadite ga na tanjir.
  2. Na istoj masnoći propržite sitno seckanu slaninu.
  3. Kad ona porumeni pospite je brašnom pa postepeno dolivajte supu od povrća i neprekidno mešajte dok ne dobijete gust sos.
  4. Skinite sa ringle pa umešajte pavlaku.
  5. Pečeno meso poređajte po dnu vatrostalne posude, prelijte ga sosom od pavlake.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
  7. Pred kraj pečenja izvadite pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir rastopi.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More