Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić

Piletina u ajmokac sosu.

Piletina u ajmokac sosu - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Piletina u ajmokac sosu.

  • 2 komada pileća bataka
  • 2 komada pileća karabataka
  • 150 gr mesnate dimljene slanine (sitno seckane)
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl supe od povrća
  • 2 dl pavlake
  • 200 gr kačkavalja
  • ulje (po potrebi)
  • so (po ukusu)
  • crni biber (mleveni, po ukusu)
  1. Pileće meso iskostite, izlupajte čekićem za meso a zatim ga kratko propržite na vrelom ulju sa obe strane da blago porumeni. Izvadite ga na tanjir.
  2. Na istoj masnoći propržite sitno seckanu slaninu.
  3. Kad ona porumeni pospite je brašnom pa postepeno dolivajte supu od povrća i neprekidno mešajte dok ne dobijete gust sos.
  4. Skinite sa ringle pa umešajte pavlaku.
  5. Pečeno meso poređajte po dnu vatrostalne posude, prelijte ga sosom od pavlake.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
  7. Pred kraj pečenja izvadite pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir rastopi.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina u ajmokac sosu – Slađana Bokić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.