Piletina u belom vinu sa njokama – Dragana Skular

Piletina u belom vinu sa njokama – Dragana Skular

Piletina u belom vinu sa njokama – ukusna piletina sa njokama i šampinjonima i belim umakom…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Piletina u belom vinu sa njokama – Dragana Skular

Piletina u belom vinu sa njokama – ukusna piletina sa njokama i šampinjonima i belim umakom…

  • 2 pileća bataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml. belog vina
  • 100 ml. vode
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 2 kašike pavlake
  • 1 žumance
  • 1 kašika brašna
  • 20 gr. maslaca
  • 300 gr. šampinjona
  1. Istopiti maslac i pržiti piletinu, da dobije rumenu, zlatnu boju.
  2. Izvaditi je na tanjir, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckan crni i beli luk.
  3. Vratiti piletinu, posoliti, pobiberiti, dodati vino i vodu, pa smanjiti vatru i krčkati oko 30 min.
  4. Za to vreme skuvati njoke.
  5. Šampinjone iseći na 4 dela, pa pržiti na ulju i malo pobiberiti i posoliti.
  6. Brašno, žumance i pavlaku sjediniti i dodati u piletinu.
  7. Služiti uz njoke i šampinjone..i čašu belog vina.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina u belom vinu sa njokama – Dragana Skular

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.