Piletina u marinadi – Zorica Stajić

Piletina u marinadi – ovako pripremljena piletina je izuzetno ukusna i pikantna, a uz dodatak pirea od krompira i neku sezonsku salatu imaćete savršen ručak…

Piletina u marindi - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Piletina u marindi – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Piletina u marinadi – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Piletina u marinadi – ovako pripremljena piletina je izuzetno ukusna i pikantna, a uz dodatak pirea od krompira i neku sezonsku salatu imaćete savršen ručak…

  • 1, 5 kg pileće meso (bataci, karabataci, krilca)
  • 1 kašika suvog biljnog začina (puna kašika)
  • 2 kašičice đumbira (rendanog (ili u prahu))
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kašika aleve paprike (mlevene (može i ljuta tucana))
  • 1 kašika senfa
  • 3 kašike ulja
  1. U jednu posudu stavite komade piletine, dodajte sve ostale sastojke i svaki komad dobro uvaljajte rukama. Porijte alu folijom i ostavite da stoji u marinadi oko 20 minuta. Povremeno promešajte.

  2. Mariniranu piletinu stavite u vatrostalnu posudu, pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 180-200 st. 30 minuta, zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta, dok meso ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina u marinadi – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.