Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović

59

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović

Piletina u oranž-čili sosu – kombinacilja slatkog i ljutog, idealna za ljubitelje kineske hrane.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović

  • 1 veći komad pilećih grudi
  • sok od 2 pomorandže (120-150ml)
  • kašičica ½rendane pomorandžine kore
  • 1,5 kašike soja sosa
  • 1 kašike meda
  • 1 kašike sirćeta
  • 1 kašičica sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika gustina
  • čili
  • so (ulje)
  1. Iseći piletinu na kocke, posoliti i ispržiti na ulju.
  2. Izvaditi piletinu iz tiganja.
  3. U tiganj dodati sok i koru pomorandže, soja sos, med, sirće, beli luk i čili.
  4. Pustiti da proključa.
  5. Rastvoriti gustin sa jednom kašikom vode, pa dodati u sos, vratiti piletinu i sve kratko prokuvati (3-4 min).
  6. Služiti uz basmati pirinač ili fusilli makarone.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.