Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović

0

Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović

Piletina u oranž-čili sosu – kombinacilja slatkog i ljutog, idealna za ljubitelje kineske hrane.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Piletina u oranž-čili sosu - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes

Sastojci

  • 1 veći komad pilećih grudi
  • sok od 2 pomorandže 120-150ml
  • kašičica ½rendane pomorandžine kore
  • 1,5 kašike soja sosa
  • 1 kašike meda
  • 1 kašike sirćeta
  • 1 kašičica sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika gustina
  • čili
  • so ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Iseći piletinu na kocke, posoliti i ispržiti na ulju.
  2. Izvaditi piletinu iz tiganja.
  3. U tiganj dodati sok i koru pomorandže, soja sos, med, sirće, beli luk i čili.
  4. Pustiti da proključa.
  5. Rastvoriti gustin sa jednom kašikom vode, pa dodati u sos, vratiti piletinu i sve kratko prokuvati (3-4 min).
  6. Služiti uz basmati pirinač ili fusilli makarone.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.