Piletina u smokingu – Ivana Pešić

Piletina u smokingu – Ivana Pešić

Piletina u smokingu – možete služiti kao predjelo ili glavno jelo!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Piletina u smokingu – Ivana Pešić

  • 400 g pileceg belog mesa
  • mleka po potrebi
  • 100 g slanine
  • 150 g rendanog kackavalja
  • 1 casa kisele pavlake
  • 3 kasike brasna
  • 2 jajeta
  • 1 sargarepa
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • persun
  • malo margarina
  • prezle po potrebi
  1. Meso iseci na kocke,zaciniti,preliti mlekom i ostaviti 60 min da odstoji.
  2. Za to vreme pomesati pavlaku sa jajima, dodati brasno, sve dobro promesati pa sjediniti sa pripremljenim mesom.
  3. Kalup za srneca ledja premazati margarinom, posuti prezlama pa obloziti listovima slanina
  4. tako da jednim delom vire preko. Sipati smesu sa piletinom.
  5. Preko smese poredjati sargarepu iseckanu na stapice i preklopiti krajevima slanine. Posuti sa malo rendanog kackavalja i peci 40min na 170 stepeni.
  6. Kad se ispece, izvrnuti kalup, posuti rendanim kackavaljem i zapeci nekoliko minuta u rerni.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Piletina u smokingu – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.