Piletina u smokingu – Ivana Pešić
Piletina u smokingu – možete služiti kao predjelo ili glavno jelo!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina u smokingu – Ivana Pešić
- 400 g pileceg belog mesa
- mleka po potrebi
- 100 g slanine
- 150 g rendanog kackavalja
- 1 casa kisele pavlake
- 3 kasike brasna
- 2 jajeta
- 1 sargarepa
- so
- biber
- suvi biljni začin
- persun
- malo margarina
- prezle po potrebi
- Meso iseci na kocke,zaciniti,preliti mlekom i ostaviti 60 min da odstoji.
- Za to vreme pomesati pavlaku sa jajima, dodati brasno, sve dobro promesati pa sjediniti sa pripremljenim mesom.
- Kalup za srneca ledja premazati margarinom, posuti prezlama pa obloziti listovima slanina
- tako da jednim delom vire preko. Sipati smesu sa piletinom.
- Preko smese poredjati sargarepu iseckanu na stapice i preklopiti krajevima slanine. Posuti sa malo rendanog kackavalja i peci 40min na 170 stepeni.
- Kad se ispece, izvrnuti kalup, posuti rendanim kackavaljem i zapeci nekoliko minuta u rerni.