Pire od prokelja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Pire od prokelja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Pire od prokelja – da li volite prokelj? Nekad ume da bude gorak ali to je samo ako se ne ubere na vreme ili ako dugo stoji ubran. Taj problem imaju isto neke vrste zelene salate.

Pire od prokelja - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Pire od prokelja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pire od prokelja – Jadranka Blažić

pire od prokelja Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Pire od prokelja – da li volite prokelj? Nekad ume da budu gorak ali to je samo ako se ne ubere na vreme ili ako dugo stoji ubran. Taj problem imaju isto neke vrste zelene salate.

 • prokelj
 • so
 • biber
 • začini
 • ulje
 • zelen (seckano lišće)
 • voda
 1. Prokelj ocistiti, oprati i preseci na pola.
 2. Usuti u posudu u kojoj cete ih kuvati.
 3. Vode uspete samo koliko da ogreznu prokulice u njoj.
 4. Ne treba mnogo vode da sipate, da bi mogli svu vodu iskoristiti kada pravite pire. Posoliti, pobibretiti, staviti zacine po vasoj zelji. Ja sam stavila u prahu crni i beli luk.
 5. Kada se prokulice skuvaju u blenderu ih izmiksajte sa vodom u kojoj su se kuvale i dodajte malo ulja i seckano lisce zeleni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!