Pirinač i šljive – još jedna od zanimljivih kašica za doručak.
Pirinač i šljive – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Pirinač i šljive – još jedna od zanimljivih kašica za doručak.
- 50 gr pirinča
- 1 komad šljive
- U vodu stavite pirinač da se kuva dok ne nabubri i bude mekan. Procedite ako je ostalo viška vode.
- Pirinač nagnječite viljuškom koliko je moguće.
- Oljuštite šljivu i ako je zrela nagnječite viljuškom, ako ne naribajte na najsitnije rende.
- Ubacite šljivu u pirinač i dobro izmešajte. Dodajte po potrebi malo majčinog ili adaptiranog mleka kako kašica ne bi bila suviše lepljiva – ovo ume da nervira bebe ako im se lepi za nepca.
- Ohladite i dajte bebi. Obavezno proverite temperaturu pre nego što date bebi.
Konkretno ja sam koristila beli pirinač za rižoto, ali možete koristi i braon i integralni ili bilo koji krupnji koji lepo nabubri i bude mekan.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!