Pita bundevara – jesen je počela a bundeve su dobro rodile. U bašti imam vrstu koja je suva i odlična za pite te zato delim recept sa vama.
Priprema 20 minuta
Pečenje oko 30-40 minuta
Za 24 parčeta
Pita bundevara, sastojci za 6 rolata:
- 500 g kora ili 12 listova
- 1 kg suve bundeve rendane
- 3 kesice vanilin šećera
- 100-200 g suvog grožđa
- cimet po ukusu
- oko 2 dl ulja
Pita bundevara, priprema:
- Uzimati po 2 kore, poprskati uljem, rasporediti bundevu po celoj kori, posuti vanilin šećerom, suvim grožđem i cimetom, ako volite.
- Urolajte i stavite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje koji ste poprskali uljem.
- Tako uraditi i sa ostalim korama.
- Rolat pitu namazati uljem i posuti vanilin šećerom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta.
- Pečenu pokriti i ostaviti da se prohladi.
- Seći parčiće i poslužite.
Nije potrebno dodavati šećer i griz jer ova vrsta bundeve je slatka i suva i ne pušta sok prilikom pečenja. Ako volite slađe, možete da dodate šećer ili pečenu da pospete šećerom u prahu.
Prijatno i uživajte!
Snežana Knežević
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!