Pita gužvara sa heljdinim korama - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Pita gužvara sa heljdinim korama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Pita gužvara sa heljdinim korama – Jadranka Blažić

Pita gužvara sa heljdinim korama – za one koji se interesuju za hrono ishranu, preporučujem ovo jelo zbog kombinacije namirnica da bude isključivo doručak.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pita gužvara sa heljdinim korama – Jadranka Blažić

pita guzvara sa heljdinim korama Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Pita gužvara sa heljdinim korama – za one koji se interesuju za hrono ishranu, preporučujem ovo jelo zbog kombinacije namirnica da bude isključivo doručak.

 • 500 gr gotovih kora od heljde
 • 500 gr sitnog sira
 • 5 jaja
 • 100 ml ulja
 • 250 ml kiselog mleka
 • 250 ml vode
 • pakovanje od 500gr spanaca
 • 1 prasak za pecivo
 • kasikica soli ako je sir neslan
 1. U ovom pakovanju od 500gr je bilo 7 kora.
 2. Sve sastojke (osim kora) sam ubacila u vecu posudu i mikserom umutila. Masa bude prilicno bistra, ali posto su kore dosta deblje od klasicnih, one ce svu tecnost upiti.
 3. Namazala sam dublju tepsiju sa uljem i oblozila je sa jednom korom, a jos jednu sam ostavila da sa njom prekrijem odozgo pitu. Ostale kore sam jednu po jednu ubacivala u smesu i guzvala ih rukama kako bi se ravnomerno natopile. Ostavila sam ih ~5 minuta da upiju tecnost i zatim sam smesu jos jednom promesala i ravnomerno rasporedila u tepsiju, a odozgo stavila koru koju sam ostavila za pokrivanje.
 4. Pekla sam u zagrejanoj rerni na 200C dok gornja kora nije dobila boju, zatim sam smanjila na 170C i proveravala tako sto sam u sredinu zabadala drvenu cackalicu. Ne znam bas tacno koliko je vremena proslo ali svako ce po svojoj rerni znati kako treba da postupa.
Za one koji se interesuju za hrono ishranu, preporucujem da zbog kombinacije namirnica bude iskljucivo dorucak.