Pita gužvara sa heljdinim korama – Jadranka Blažić
Pita gužvara sa heljdinim korama – za one koji se interesuju za hrono ishranu, preporučujem ovo jelo zbog kombinacije namirnica da bude isključivo doručak.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pita gužvara sa heljdinim korama – Jadranka Blažić
Pita gužvara sa heljdinim korama – za one koji se interesuju za hrono ishranu, preporučujem ovo jelo zbog kombinacije namirnica da bude isključivo doručak.
- 500 gr gotovih kora od heljde
- 500 gr sitnog sira
- 5 jaja
- 100 ml ulja
- 250 ml kiselog mleka
- 250 ml vode
- pakovanje od 500gr spanaca
- 1 prasak za pecivo
- kasikica soli ako je sir neslan
- U ovom pakovanju od 500gr je bilo 7 kora.
- Sve sastojke (osim kora) sam ubacila u vecu posudu i mikserom umutila. Masa bude prilicno bistra, ali posto su kore dosta deblje od klasicnih, one ce svu tecnost upiti.
- Namazala sam dublju tepsiju sa uljem i oblozila je sa jednom korom, a jos jednu sam ostavila da sa njom prekrijem odozgo pitu. Ostale kore sam jednu po jednu ubacivala u smesu i guzvala ih rukama kako bi se ravnomerno natopile. Ostavila sam ih ~5 minuta da upiju tecnost i zatim sam smesu jos jednom promesala i ravnomerno rasporedila u tepsiju, a odozgo stavila koru koju sam ostavila za pokrivanje.
- Pekla sam u zagrejanoj rerni na 200C dok gornja kora nije dobila boju, zatim sam smanjila na 170C i proveravala tako sto sam u sredinu zabadala drvenu cackalicu. Ne znam bas tacno koliko je vremena proslo ali svako ce po svojoj rerni znati kako treba da postupa.