Pita od heljde – Javorka Filipović

Pita od heljde – volim heljdine kore i uvek kad ih nadjem isprobam neki nov recept. Ovog puta sam imala baš dobre, čak i tanke, kore – i pita je ispunila sva očekivanja.

Pita od heljde - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Pita od heljde – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Pita od heljde – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Pita od heljde – volim heljdine kore i uvek kad ih nadjem isprobam neki nov recept. Ovog puta sam imala baš dobre, čak i tanke, kore – i pita je ispunila sva očekivanja.

  • 1 kg heljdinih kora
  • 2 komada jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 200 g sira
  • 1 kašika kajmaka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  1. Umutite jaja, dodajte im sve ostale sastojke i dobro izmešajte da se sjedine.
  2. U podmazanom plehu redjati kore, svaku premazati filom i tako dok ne potrošite sav materijal.
  3. Pitu pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni.
  4. Prohladiti je, iseći i servirati uz kiselo- mlečni proizvod.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita od heljde – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.