Pita od krompira i sira – Ljiljana Stanković

0

Pita od krompira i sira – rendan krompir, margarin,sira sve točini pitu ukusnom i neobičnom.

Pita od krompira i sira - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Pita od krompira i sira – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Pita od krompira i sira - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pita od krompira i sira – Ljiljana Stanković

Pita od krompira i sira - rendan krompir, margarin,sira sve točini pitu ukusnom i neobičnom.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 1 hour 10 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 2 porcije

Sastojci

  • 600 g. krompira
  • 200 g. sira rendanog
  • 4 dl. mleka
  • 2 komada jaja
  • 1 komad crnog luka
  • 60 g. margarina
  • so
  • bosiljak
  • origano
  • mlevena paprika

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir oljuštite i izrendajte.
  2. Luk sitno iseckajte.
  3. Umutite jaja, a margarin otopite na tihoj vatri.
  4. U većoj činiji pomešajte krompir, mleko, jaja, sir, luk, margarine i začine po ukusu. Dobro promešajte da dobijete ujednačenu smesu. Smesu sipajte u margarinom namazanu posudu i pokrijte je aluminijumskom folijom.
  5. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko sat vremena a onda skinite foliju i pecite još 10 min dok ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Krompir, kliknite na link: KROMPIR RECEPT. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.