Pita od svega pomalo – Jelica Podraščanin

0
108
Pita od svega pomalo - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Pita od svega pomalo - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Pita od svega pomalo.

Pita od svega pomalo, sastojci:

Potrebno je za testo:

  • 2 dl  mlake vode,
  • pola kesice suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 300 gr brašna i malo više,
  • 1/2 kašičice soli.

Za fil:

  • 200 gr sitnog sira,
  • malo soli,
  • 1 jaje,
  • 100  gr salame ili suvih kobasica,
  • 6 kašika lovačke salate.

Pita od svega pomalo, priprema:

  • U posudu staviti mlaku vodu, šećer i suvi kvasac. Kad je kvasac počeo da radi dodati brašno i so i zamesiti testo. Staviti ga na radnu površinu posutu brašnom i podeliti na tri dela i još malo ih mesti i ostaviti da narastu.
  • Za to vreme pripremiti fil tako što se sir, jaje i so po ukusu izmeša, a salama ili kobasica se iseku na sitnije komade.
  • Jedan deo naraslog testa se rastanjiti oklagijom za okruglu tepsiju i stavi se u tepsiju koja je namazana sa mašću ili je stavljen pek papir.
  • Preko prve kore se stavi polovina fila od sira, salama  ili kobasica  i lovačka salata.
  • Sa drugim delom testa i fila se uradi isto kao i sa prvim delom.
  • Treći deo testa se rastanji i stavi se preko fila.
  • Gornju koru namazati sa masti i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći da porumeni oko 30 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!