Pita od svega pomalo – Jelica Podraščanin

Pita od svega pomalo.

Pita od svega pomalo, sastojci:

Potrebno je za testo:

  • 2 dl  mlake vode,
  • pola kesice suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 300 gr brašna i malo više,
  • 1/2 kašičice soli.

Za fil:

  • 200 gr sitnog sira,
  • malo soli,
  • 1 jaje,
  • 100  gr salame ili suvih kobasica,
  • 6 kašika lovačke salate.

Pita od svega pomalo, priprema:

  • U posudu staviti mlaku vodu, šećer i suvi kvasac. Kad je kvasac počeo da radi dodati brašno i so i zamesiti testo. Staviti ga na radnu površinu posutu brašnom i podeliti na tri dela i još malo ih mesti i ostaviti da narastu.
  • Za to vreme pripremiti fil tako što se sir, jaje i so po ukusu izmeša, a salama ili kobasica se iseku na sitnije komade.
  • Jedan deo naraslog testa se rastanjiti oklagijom za okruglu tepsiju i stavi se u tepsiju koja je namazana sa mašću ili je stavljen pek papir.
  • Preko prve kore se stavi polovina fila od sira, salama  ili kobasica  i lovačka salata.
  • Sa drugim delom testa i fila se uradi isto kao i sa prvim delom.
  • Treći deo testa se rastanji i stavi se preko fila.
  • Gornju koru namazati sa masti i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći da porumeni oko 30 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita od svega pomalo – Jelica Podraščanin

Povezane teme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Istraži recepte