Pita od tikvica – Milica Živković

Pita od tikvica.

Pita od tikvica, sastojci:

  • 3 jajeta,
  • 1 dl ulja,
  • 500 gr rendanih oceđenih tikvica,
  • 1 srednja glavica crnog luka ili 2 struka mladog,
  • 1 kašika seckanog peršuna,
  • 100 gr sirćeta,
  • 300 gr brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 2 kašike kisele pavlake,
  • 5 kašika griza,
  • so,
  • biber po ukusu.

Pita od tikvica, priprema:

  • Tikvice izrendati, posoliti i ostaviti.
  • Umutiti jaja sa uljem, dodati seckan luk, peršun, usitnjen sir, prašak za pecivo, pavlaku, griz, so, brašno, biber i oceđene tikvice.
  • Dobro izmešati i sipati u namazan i brašnom posut pleh 20×30 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita od tikvica – Milica Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.