Pita ruža – Suzana Mitić
Pita ruža – primamljivog izgleda, a o ukusu prosudite sami.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pita ruža – Suzana Mitić
- 500 gr kora za pitu
- Fil:
- 4 jaja
- 300 gr sira
- 1 dl kisele vode
- 2 dl ulja
- malo soli
- 1/2 kesice praska za pecivo
- Umutite prvo belanca mikserom pa dodajte zumanca.
- Ubacite izmrvljen sir, kiselu vodu, ulje, so i prasak za pecivo.
- Za ovu pitu potrebna je posebna vrsta pleha, koristi se za mafine i projice.T o je pleh sa udubljenjima.
- Za jedno parce pite potrebna je samo jedna kora.
- Koru rasiriti, naneti fila i uviti je u rolat-urolati je.
- Svaku urolovanu koru uviti u krug i ubaciti u pleh odnosno staviti u jedno udubljenje pleha.
- Postupak ponavljati dok se ne potrose sve kore i sav fil.
- Peci na 200 C dok ne porumeni.