Pita sa breskvama.
Pita sa breskvama, sastojci:
- 250 g brašna,
- 25 g svežeg kvasca ili jedna kesica suvog kvasca,
- 1 dl mleka,
- 2 kašičice šećera,
- 50 ml ulja,
- 1 jaje,
- malo soli i
- 250 g bresaka.
Za posipanje:
- 75 g brašna,
- 75 g margarina i
- 50 g šećera.
Pita sa breskvama, priprema:
- U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac.
- Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili.
- Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.
- Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
- Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice.
- Podmazite pleh izrucite testo, preko testa poređajte očišćene polutke breskvi i pospite mrvičastim testom.
- Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni. Pitu poslužite uz sladoled od vanile.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!