Pita sa crvenim ribizlama – Verica Poznanović

Pita sa crvenim ribizlama.

Završila sam prvi deo knjige “ VRATIĆU SE MAJKO“ imala sam utisak da mi iza leđa stoji moj sin Petar i diktira mi šta da napišem. Ponekad bi se našalio sa mnom pa bi mi izdiktirao i neki recept. Petar je jako lepo pisao pesme, svaka strofa je bila rima. Uvek sam mislila ako ikada nešto napišem da će to biti knjiga jednostavnih recepata koji se brzo i lako prave, jer ja ne volim da se dugo zadržavam u kuhinji. Ali eto nije ispalo tako.

Pita sa crvenim ribizlama, sastojci:

  • 500 g gotovih kora, kupovnih za pitu,
  • 3 jajeta,
  • 10 kašika šećera,
  • 10 kašika mlevenog keksa,
  • 2 dl jogurta,
  • 10 kašika ulja
  • 2 vanilin šećer i
  • voće po želji (što više voća, to će kolač biti sočniji) ja sam na poklon dobila crvene ribizle to sam i stavila oko 1 kg.

Pita sa ribizlama, priprema:

  • Dobro umutite jaja, šećer, ulje, vanilin šećer, jogurt i na kraju dodajte mleveni keks.
  • Dve spojene kore sa malo ulja, znači, staviti prvu koru premazati uljem, pa preklopiti drugom korom.
  • Koru premazati sa nekoliko kašika smese, staviti preko smese još jednu koru, pa smesu i na kraju, rasporediti pošećerene ribizle.
  • Stavite šećer po ukusu ja sam na 1 kg ribizli dodala deset kašika šećera.
  • Rasporediti potom oprane i pošećerene ribizle i smotati polako.
  • Spoljašnje krajeve prvo saviti prema unutra, pa tek onda motati kako fil ne bi curio.
  • Pažljivo prebaciti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • I tako redom dok ne potrošite kore, fil i ribizle.
  • Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180℃ 35 minuta.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa crvenim ribizlama – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Posne grilijaš oblande

Tražite recept za savršene posne grilijaš oblande? Otkrijte bakinu tajnu za hrskavu čaroliju od karamela i oraha koja se topi u ustima. Lako i brzo!

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.