Pita sa heljdinim korama i spanaćem – Snežana Orlović
Pita sa heljdinim korama i spanaćem – zdravo, sočno, meko, topi se u ustima. Savršen ukus.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pita sa heljdinim korama i spanaćem – Snežana Orlović
Pita sa heljdinim korama i spanaćem – zdravo, sočno, meko, topi se u ustima. Savršen ukus.
- 500 gr heljdinih kora
- 300 gr očišćenog spanaća
- 4 jaja
- 1 pavlaka
- 200 gr feta sira
- malo soli
- 100 gr ulja
- 1 prašak za pecivo
- Napraviti fil od spanaća iseckanog na trake, jaja, drobljenog sira, pavlake, ulja (ostaviti 1 kašiku za prskanje kora), praška za pecivo i malo soli.
- Pouljati pleh i staviti jednu koru na dno, poprskati sa malo ulja i staviti drugu koru.
- Fil podeliti na na oniliko delova koliko ima kora – 2. U 500 gr heljdinih kora ide oko 5-6 kora za pitu.
- Redjati naizmenično kore, fil dok se ne utroši sav fil i ne ostane jedna kora.
- Tu koru staviti na vrh pite i saviti krajeve u pleh.
- Ovu zadnju koru malo poprkati uljem, staviti pleh u prethodno zagrjanu pećnicu i peći oko 40 minuta na 180 stepeni.