Pita sa heljdinim korama i spanaćem – Snežana Orlović

192

Pita sa heljdinim korama i spanaćem – Snežana Orlović

Pita sa heljdinim korama i spanaćem – zdravo, sočno, meko, topi se u ustima. Savršen ukus.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Pita sa heljdinim korama i spanaćem – Snežana Orlović

Pita sa heljdinim korama i spanaćem – zdravo, sočno, meko, topi se u ustima. Savršen ukus.

  • 500 gr heljdinih kora
  • 300 gr očišćenog spanaća
  • 4 jaja
  • 1 pavlaka
  • 200 gr feta sira
  • malo soli
  • 100 gr ulja
  • 1 prašak za pecivo
  1. Napraviti fil od spanaća iseckanog na trake, jaja, drobljenog sira, pavlake, ulja (ostaviti 1 kašiku za prskanje kora), praška za pecivo i malo soli.
  2. Pouljati pleh i staviti jednu koru na dno, poprskati sa malo ulja i staviti drugu koru.
  3. Fil podeliti na na oniliko delova koliko ima kora – 2. U 500 gr heljdinih kora ide oko 5-6 kora za pitu.
  4. Redjati naizmenično kore, fil dok se ne utroši sav fil i ne ostane jedna kora.
  5. Tu koru staviti na vrh pite i saviti krajeve u pleh.
  6. Ovu zadnju koru malo poprkati uljem, staviti pleh u prethodno zagrjanu pećnicu i peći oko 40 minuta na 180 stepeni.