Pita sa heljdinim korama – Ljiljana Stanković

Pita sa heljdinim korama – ukusna pita od heljdinih kora koje su malo deblje od kora od belog brašna.

Pita sa heljdinim korama - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Pita sa heljdinim korama – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pita sa heljdinim korama – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pita sa heljdinim korama – ukusna pita od heljdinih kora koje su malo deblje od kora od belog brašna.

  • 500 grama heljdinih kora
  • 3 jajeta
  • 400 grama sira
  • 1 dl kisele vode
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 0,5 šolje ulja
  • ulje za premazivanje
  1. Varjačom umutite 3 jaja sa 1 dl kisele vode, dodajte sir, prašak za pecivo. Dobijenom smesom filujte svaku koru posebno i motajte rolate. Pošto su kore od heljde deblje od kora od običnog brašna potrebno je svaku koru malo više prskati uljem i kiselom vodom. Pre pečenja premazati ih uljem. Peći u zagrejanoj rerni 50min. na 200C.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa heljdinim korama – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.