Pita sa jabukama, koja se pravi od jabuka petrovača, služi se na veliki srpski praznik Petrovdan, koji se obeležava 12. jula.
Naravno, možete koristiti i druge sorte jabuka ako nemate petrovače, ja nisam imala petrovače, ali pita je preukusna.
Pita sa jabukama, sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu,
- 1,5 kg jabuka,
- šećer po ukusu,
- griz i
- ulje.
Pita sa jabukama, priprema:
- Jabuke očistiti i izrendati.
- Uzimati po 3 kore.
- Svaku kore poprskati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, u zavisnosti od toga da li volite slađe.
- Na treću koru staviti rendane jabuke, malo ih poprskati sa uljem, jednom kašikom griza i 2 kašike šećera.
- Uviti u jufku i staviti u podmazan pleh.
- Staviti pitu da se peče na 200-220C.
Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!