Pita sa koprivom – spoj fantastičnog ukusa svežeg koprivinog lista i ovčijeg sira oduševiće vaš istančan odabir a miris i svežina prirode priširiće se domom u kome se sprema ova pita.
Pita sa koprivom – Snežana Orlović
Pita sa koprivom – spoj fantastičnog ukusa svežeg koprivinog lista i ovčijeg sira oduševiće vaš istančan odabir a miris i svežina prirode priširiće se domom u kome se sprema ova pita.
Pita sa koprivom, sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 3 gr koprive
- 300 gr punomasnog ovčijeg sira
- 3 jaja
- 2 dl jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl ulja
- soli po potrebi
Pita sa koprivom, priprema:
- Koristeći rukavice oprati koprivu, skinuti joj listove i uroniti ih u ključalu vodu tek toliko da svenu. Ocediti zatim listove i sitno ih iseckati.
- Sir sjediniti sa jajima, dodati pripremljenu koprivu, posoliti ako je potrebno, umešati jogurt, polovinu ulja i prašak za pecivo.
- Odvojiti polovinu kora za jedan rolat.
- Uzeti prvu koru, poprskati je uljem, staviti drugu koru koju takodje poprskamo uljem. Staviti treću koru i preko nje naredjati jednu četvrtinu fila. Ponoviti postupak dok se ne utroše sve odvojene kore s tim da se na poslednju koru nanese ostala četvrtina fila.
- Uviti filovane kore u rolat i položiti u pleh za pečenje.
- Tako uraditi i sa drugom polovinom kora.
- Pre pečenja rolate poprskati uljem.
- Staviti pleh u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 30 minuta na 200 stepeni, vodeći računa da ne izgori.
Snežana Orlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!