Pita sa koprivom - Snežana Orlović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Pita sa koprivom - Snežana Orlović - Recepti i Kuvar online

Pita sa koprivom – spoj fantastičnog ukusa svežeg koprivinog lista i ovčijeg sira oduševiće vaš istančan odabir a miris i svežina prirode priširiće se domom u kome se sprema ova pita.

Pita sa koprivom – Snežana Orlović

pita sa koprivom Snezana Orlovic recepti i kuvar online

Pita sa koprivom – spoj fantastičnog ukusa svežeg koprivinog lista i ovčijeg sira oduševiće vaš istančan odabir a miris i svežina prirode priširiće se domom u kome se sprema ova pita.

Pita sa koprivom, sastojci:

 • 500 gr kora za pitu
 • 3 gr koprive
 • 300 gr punomasnog ovčijeg sira
 • 3 jaja
 • 2 dl jogurta
 • 1 prašak za pecivo
 • 1 dl ulja
 • soli po potrebi

Pita sa koprivom, priprema:

 1. Koristeći rukavice oprati koprivu, skinuti joj listove i uroniti ih u ključalu vodu tek toliko da svenu. Ocediti zatim listove i sitno ih iseckati.
 2. Sir sjediniti sa jajima, dodati pripremljenu koprivu, posoliti ako je potrebno, umešati jogurt, polovinu ulja i prašak za pecivo.
 3. Odvojiti polovinu kora za jedan rolat.
 4. Uzeti prvu koru, poprskati je uljem, staviti drugu koru koju takodje poprskamo uljem. Staviti treću koru i preko nje naredjati jednu četvrtinu fila. Ponoviti postupak dok se ne utroše sve odvojene kore s tim da se na poslednju koru nanese ostala četvrtina fila.
 5. Uviti filovane kore u rolat i položiti u pleh za pečenje.
 6. Tako uraditi i sa drugom polovinom kora.
 7. Pre pečenja rolate poprskati uljem.
 8. Staviti pleh u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 30 minuta na 200 stepeni, vodeći računa da ne izgori.
Vodu u kojoj je bila kopriva kasnije iskoristiti za supu a može se ohladiti i popiti kao napitak – vrlo je ukusno i korisno.


Snežana Orlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!