Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pita sa koprivom – Snežana Orlović

0

Pita sa koprivom – Snežana Orlović

Pita sa koprivom – spoj fantastičnog ukusa svežeg koprivinog lista i ovčijeg sira oduševiće vaš istančan odabir a miris i svežina prirode priširiće se domom u kome se sprema ova pita.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pita sa koprivom - Snežana Orlović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Pita sa koprivom – Snežana Orlović

Pita sa koprivom - spoj fantastičnog ukusa svežeg koprivinog lista i ovčijeg sira oduševiće vaš istančan odabir a miris i svežina prirode priširiće se domom u kome se sprema ova pita.

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu
  • 3 gr ookoprive
  • 300 gr punomasnog ovčijeg sira
  • 3 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl ulja
  • soli po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Koristeći rukavice oprati koprivu, skinuti joj listove i uroniti ih u ključalu vodu tek toliko da svenu. Ocediti zatim listove i sitno ih iseckati.
  2. Sir sjediniti sa jajima, dodati pripremljenu koprivu, posoliti ako je potrebno, umešati jogurt, polovinu ulja i prašak za pecivo.
  3. Odvojiti polovinu kora za jedan rolat.
  4. Uzeti prvu koru, poprskati je uljem, staviti drugu koru koju takodje poprskamo uljem. Staviti treću koru i preko nje naredjati jednu četvrtinu fila. Ponoviti postupak dok se ne utroše sve odvojene kore s tim da se na poslednju koru nanese ostala četvrtina fila.
  5. Uviti filovane kore u rolat i položiti u pleh za pečenje.
  6. Tako uraditi i sa drugom polovinom kora.
  7. Pre pečenja rolate poprskati uljem.
  8. Staviti pleh u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 30 minuta na 200 stepeni, vodeći računa da ne izgori.

Beleške

Vodu u kojoj je bila kopriva kasnije iskoristiti za supu a može se ohladiti i popiti kao napitak – vrlo je ukusno i korisno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.