Pita sa mesom – burek-pita, lagana i ukusna..
Pita sa mesom – Jelena Nikolić
Pita sa mesom – burek-pita, lagana i ukusna..
- 500 g kora za pitu
- 300 g mlevenog mesa
- 1 komad jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml vode (ili kisele vode)
- 1 kasika ulja
- so
- 1 komad jaje
- ulja (malo)
- Na malo ulja proprziti i prodinstati mleveno meso, oko 5 minuta. Posoliti, dodati zacin. Kad se prohladi, dodati ulupano jaje i prasak za pecivo. U vodu staviti kasiku ulja i promesati.
- U tepsiju (velicine 28cm), podmazanu ili oblozenu papirom za pecenje, staviti koru, pa kasiku mesavine vode i ulja. Zatim jos jednu koru pa mesavinu vode i ulja. Zguzvati dve kore i staviti ih u tepsiju jednu pored druge i preko staviti fil. Zatim jednu rasirenu koru pa mesavinu vode i ulja, opet dve zguzvane pa fil. Postupak ponavljati dok se ne utrosi materijal. Pitu zavrsiti kako je i poceta, sa dve rasirene kore poprskane mesavinom vode i ulja.
- Ulupati jaje, preliti pitu. Peci oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pecenu ostaviti da se prohladi, iseci i posluziti. Prijatno!
- Mozete staviti i malo vise mesa, do 500 g, i glavicu crnog luka koju biste proprzili sa mesom (ja ne stavljam zato sto vise volim bez luka).
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!