Pita sa orasima i suvim voćem – Jelena Nikolić

Pita sa orasima i suvim voćem – Jelena Nikolić

Pita sa orasima i suvim voćem – pravi zimski kolač..

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pita sa orasima i suvim voćem – Jelena Nikolić

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g mlevenih oraha
  • 50 g suvog grozdja
  • 50 g suvih sljiva
  • 50 g suvih smokava
  • 50 g suvih kajsija
  • 150 ml ulja
  • za sirup:
  • 800 g secera
  • 800 ml vode
  • 1 kesica vanilin secera
  • 1/2 limuna
  1. Sljive, smokve i kajsije iseci na sitne komade. Pakovanje kora podeliti na 4 dela, po 4 kore za jedan rolat. Na prve dve kore staviti po jednu, a na druge dve kore po dve kasike oraha i suvo voce. Uviti rolate. U svaki rolat staviti razlicito voce.
  2. Rolate iseci na komade i poredjati u pleh. Ulje zagrejati i preliti rolnice. Peci dvadesetak minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  3. Od vode i secera skuvati sirup, kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati jos 10 minuta. Pred kraj kuvanja dodati vanil secer i sok od limuna. Prohladjene rolnice preliti vrucim sirupom i ostaviti da odstoji nekoliko sati.
  4. Uzivajte u ukusu!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa orasima i suvim voćem – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.