Pita sa višnjama – Ljiljana Stanković

Pita sa višnjama – uvek aktuelna i dobra pita od višanja.

Pita sa višnjama - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Pita sa višnjama – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pita sa višnjama – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Pita sa višnjama – uvek aktuelna i dobra pita od višanja.

  • 6 komada kora za pitu
  • 200 gr. višanja
  • 10 kašika šećera
  • 4 kašike mleveni keks
  • 40 ml. ulja
  • 40 ml. mineralne vode
  1. Vodu i ulje staviti da provri, a zatim skloniti i ostaviti da se prohladi.
    Kore podeliti na 2 grupe. Stavljati po 3 kore. Staviti prvu koru i premazati pripremljenim uljem i vodom, zatim staviti i preostale kore iz grupe, koje takođe premažete. Na poslednju koru rasporedite blago oceđene višnje, 2 ravne kašike keksa i 5 kašika šećera i 2 kašike mlevenih oraha.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa višnjama – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.