Pita sa višnjom i čokoladom – Suzana Mitić

Pita sa višnjom i čokoladom – Suzana Mitić

Pita sa višnjom i čokoladom – brzo se sprema, vrlo ukusna i hrskava.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pita sa višnjom i čokoladom – Suzana Mitić

  • 500 g kora za pitu
  • g oko 250šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 g višanja
  • 50 g čokolade
  • 2 dl ulja
  • 50 g griza
  1. Po tri kore se uvijaju za jedan rolat. Staviti jednu koru, posuti je šećerom i uljem – 2 ravne kašike šećera i 2 ravne kašike ulja. Staviti drugu koru, ali tako da trećina kore bude van prve kore.
  2. Staviti treću koru ali preko prve kore. Posuti je sa malo šećera i malo ulja.
  3. Staviti višnje, posuti šećerom, staviti kašiku griza i iseckati malo čokolade.
  4. Ova pita može da se napravi i od jabuka i cimeta. Idealna je kombinacija.
  5. Uviti u rolat ali dok uvijate pitu, Vi stežite koru, da bude čvršće stegnuta. Iseći na željene komade pite.
  6. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve kore. Poređati u pleh. Svaku piticu premazati sa malo ulja i posuti je sa šećerom i vanilin šećerom.
  7. Peći na 200 C 10-15 minuta, dok ne uhvati zlatno-žutu boju.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa višnjom i čokoladom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.