Pivski štapići – Jelica Podraščanin

Pivski štapići.

Pivski štapići, sastojci:

  • 500 gr lisnatog testa,
  • 250 gr sira trapista,
  • 2 jajeta,
  • so,
  • brašno za posipanje,
  • susam i
  • ulje.

Pivski štapići, priprema:

  • Lisnato teso odmrznuti.
  • Radnu površinu posuti brašnom, staviti lisnato testo i njega posuti sa brašnom i rastanjiti ga da bude tanko oko pola centimetra.
  • Isto uraditi i sa drugom polovinom lisnatog testa.
  • Umutiti jaja, dodati soli po ukusu i premazati oba razvučena lisnata testa.
  • Narendati sir i rasporediti ga po jednom rastanjenom i premazanom testu i preko staviti drugo premazano lisnato testo, tako da strana koja je premazana jajetom bude preko sira.
  • Potom dobijeno testo iseći na trake širine 1,5 cm po kraćoj strani a po dužoj strani na pola.
  • Svaki štapić uvrniti i slagati u tepsiju namazanu uljem i posutu brašnom.
  • Sa ostatkom jaja premazati štapiće i posuti susamom.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni da nudu reš.

Pošto dobro idu uz pivo, dobili su naziv: pivski štapići.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pivski štapići – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.