Pivski štapići.
Pivski štapići, sastojci:
- 500 gr lisnatog testa,
- 250 gr sira trapista,
- 2 jajeta,
- so,
- brašno za posipanje,
- susam i
- ulje.
Pivski štapići, priprema:
- Lisnato teso odmrznuti.
- Radnu površinu posuti brašnom, staviti lisnato testo i njega posuti sa brašnom i rastanjiti ga da bude tanko oko pola centimetra.
- Isto uraditi i sa drugom polovinom lisnatog testa.
- Umutiti jaja, dodati soli po ukusu i premazati oba razvučena lisnata testa.
- Narendati sir i rasporediti ga po jednom rastanjenom i premazanom testu i preko staviti drugo premazano lisnato testo, tako da strana koja je premazana jajetom bude preko sira.
- Potom dobijeno testo iseći na trake širine 1,5 cm po kraćoj strani a po dužoj strani na pola.
- Svaki štapić uvrniti i slagati u tepsiju namazanu uljem i posutu brašnom.
- Sa ostatkom jaja premazati štapiće i posuti susamom.
- Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni da nudu reš.
Pošto dobro idu uz pivo, dobili su naziv: pivski štapići.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!