Pizza sa jabukama – Suzana Mitić

Pizza sa jabukama – Pizza… I to sa jabukama! Savršeno! Testo mekano, fil kremast, sve miriše na jabuku, sve miriše na jesen.

Pizza sa jabukama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Pizza sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pizza sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pizza sa jabukama – Pizza… I to sa jabukama! Savršeno! Testo mekano, fil kremast, sve miriše na jabuku, sve miriše na jesen.

Potrebno je za testo:

  • 1 komad jaje
  • 2 dl mleko
  • 1 dl vode
  • 20 gr kvasca
  • 0,5 kasicice soli
  • 2 kasike šećera
  • 450 gr brašna

Potrebno je za koru:

  • 1 komad jaje
  • 50 gr margarina
  • 4 kasike šećera
  • 0,5 kesice praska za pecivo
  • 1 kesica vanilin secera
  • 170 gr brašna

Potrebno je za krem:

  • 500 ml voda (gde su se kuvale jabuke)
  • 500 ml slatke pavlake
  • 2 kesice puding od vanile
  • 3 komad jabuke
  • 1 komad sok od limuna
  • cimet (po zelji)
  • secer u prahu (po zelji)
  1. Jabuke oprati i preseci ih na pola.
  2. Ne treba ih ljustiti, savrseno izgledaju s korom posle pecenja.
  3. Ocistiti ih od semena i tanko iseci na reznjeve.
  4. Odmah ih stavite u vodu, iscedite sok od limuna da ne pocrne.
  5. Dodajte 2 kasike secera.
  6. Staviti da provre.
  7. Dovoljno je da vri 2 minuta da malo omeksaju da bi mogle da se uvijaju.
  8. Skloniti sa vatre, izvaditi jabuke resetkastom kasikom i pustiti da se ohladi.
  9. Kvasac izmrvite, dodajte mlako mleko, secer, vodu i 5 kasika brasna.
  10. Pustiti da krene kvasac 5 minuta.
  11. Zatim dodati jaje, prasak za pecivo ,so i zamesite testo.
  12. Ostavite ga 20 minuta da miruje.
  13. Nadoslo testo razviti oklagijom u vidu pravougaonika sto tanje.
  14. Tockicem iseci testo na trake 4 cm.
  15. Na svakoj traci poredjajte jabuke, jednu do druge ali tako da jedan kraj jabuke prekriva drugi.
  16. Malo jabuke treba da vire van testa.
  17. Sad smotati traku zajedno sa jabukama.
  18. Postupak ponavljati dok ne potrosite sve jabuke.
  19. Sve ruze od jabuka i testa ostavite po strani da malo krenu dok ne napravite krem.
  20. Stavite vodu i pavlaku da se polako zagreva.
  21. Puding razmutite sa malo vode i polako sipajte u vrelo mleko.
  22. Smanjiti temperatutu i measjte 2-3 minuta dok se ne zgusne krem.
  23. Ostavite puding da se prohladi dok ne napravite koru.
  24. Margarin izgnjecite viljuskom,dodajte secer,jaje,prasak za pecivo,vanilin secer i sa brasnom zamesite testo.
  25. Kalup za pecenje premazati uljem cetkicom za testo pa rukom oblikujte koru.
  26. Ruku pokvasite vodom da se ne bi testo lepilo .
  27. Rastanjite ga po dnu tepsije i malo podignite ivice sa strane.
  28. Isipajte ceo fil.
  29. Poravnajte ga nozem.
  30. Poredjajte ruze od jabuka po testu po vasem izboru.
  31. Mozete napraviti i vise ruza da se pokrije cela povrsina pizze.
  32. Peci u zagrejanoj pecnici na 180 C dok ne porumeni.
  33. Po zelji pospite cimetom i secerom u prahu.
  34. Prijatno.
Mozda deluje komlikovano ali se brzo pravi i svaki korak se namece sam. Pizza sa jabukama je ukus koji predstoji da bude na nasim trpezama ove jeseni i zime. Probajte! Iskoristite bogatstvo jeseni i u zivajte u ukusima.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pizza sa jabukama – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.