Pizza sa jabukama – Pizza… I to sa jabukama! Savršeno! Testo mekano, fil kremast, sve miriše na jabuku, sve miriše na jesen.
Pizza sa jabukama – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Pizza sa jabukama – Pizza… I to sa jabukama! Savršeno! Testo mekano, fil kremast, sve miriše na jabuku, sve miriše na jesen.
Potrebno je za testo:
- 1 komad jaje
- 2 dl mleko
- 1 dl vode
- 20 gr kvasca
- 0,5 kasicice soli
- 2 kasike šećera
- 450 gr brašna
Potrebno je za koru:
- 1 komad jaje
- 50 gr margarina
- 4 kasike šećera
- 0,5 kesice praska za pecivo
- 1 kesica vanilin secera
- 170 gr brašna
Potrebno je za krem:
- 500 ml voda (gde su se kuvale jabuke)
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kesice puding od vanile
- 3 komad jabuke
- 1 komad sok od limuna
- cimet (po zelji)
- secer u prahu (po zelji)
- Jabuke oprati i preseci ih na pola.
- Ne treba ih ljustiti, savrseno izgledaju s korom posle pecenja.
- Ocistiti ih od semena i tanko iseci na reznjeve.
- Odmah ih stavite u vodu, iscedite sok od limuna da ne pocrne.
- Dodajte 2 kasike secera.
- Staviti da provre.
- Dovoljno je da vri 2 minuta da malo omeksaju da bi mogle da se uvijaju.
- Skloniti sa vatre, izvaditi jabuke resetkastom kasikom i pustiti da se ohladi.
- Kvasac izmrvite, dodajte mlako mleko, secer, vodu i 5 kasika brasna.
- Pustiti da krene kvasac 5 minuta.
- Zatim dodati jaje, prasak za pecivo ,so i zamesite testo.
- Ostavite ga 20 minuta da miruje.
- Nadoslo testo razviti oklagijom u vidu pravougaonika sto tanje.
- Tockicem iseci testo na trake 4 cm.
- Na svakoj traci poredjajte jabuke, jednu do druge ali tako da jedan kraj jabuke prekriva drugi.
- Malo jabuke treba da vire van testa.
- Sad smotati traku zajedno sa jabukama.
- Postupak ponavljati dok ne potrosite sve jabuke.
- Sve ruze od jabuka i testa ostavite po strani da malo krenu dok ne napravite krem.
- Stavite vodu i pavlaku da se polako zagreva.
- Puding razmutite sa malo vode i polako sipajte u vrelo mleko.
- Smanjiti temperatutu i measjte 2-3 minuta dok se ne zgusne krem.
- Ostavite puding da se prohladi dok ne napravite koru.
- Margarin izgnjecite viljuskom,dodajte secer,jaje,prasak za pecivo,vanilin secer i sa brasnom zamesite testo.
- Kalup za pecenje premazati uljem cetkicom za testo pa rukom oblikujte koru.
- Ruku pokvasite vodom da se ne bi testo lepilo .
- Rastanjite ga po dnu tepsije i malo podignite ivice sa strane.
- Isipajte ceo fil.
- Poravnajte ga nozem.
- Poredjajte ruze od jabuka po testu po vasem izboru.
- Mozete napraviti i vise ruza da se pokrije cela povrsina pizze.
- Peci u zagrejanoj pecnici na 180 C dok ne porumeni.
- Po zelji pospite cimetom i secerom u prahu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!