Plastelin za decu

Plastelin za decu – zanimacija za celu porodicu, brzo i lako 🙂

Kako možete napraviti plastelin za decu?

  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vode
  • 1/2 šolje soli
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 kesice limuntusa
  • jestive boje po želji
Plastelin za decu - Recepti i Kuvar online
Plastelin za decu – Recepti i Kuvar online

Plastelin za decu, priprema:

  • Brašno, so i limntus izmešati.
  • Vodu i ulje sipati u šerpicu i dodati suve sastojke. Izmešati.
  • Staviti na ringlu i mešati dok ne dobijete jednoličnu masu (oko 1 min okvirno).
  • Izvaditi i ostaviti da se malo prohladi.

Ukoliko želite da ga bojite, u smesu dodajte par kapi jestive boje po želji.

Ovakav plastelin može da traje i do mesec dana, ako ga čuvate na hladnom u hermetički zatvorenoj posudi ili kesi, pa može biti i odlično rešenje za putovanja.

Mi nismo imale boju pa smo se igrale napolju sa pravljenjem životinjica 🙂

Ana Vuletić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.