Plava salata – Snežana Kitanović
Plava salata – plavi krompir (u preseku je ljubičaste boje) je prava egzotika. Poreklom je iz peruanskih Anda, a bio je omiljeno jelo tadašnjih vladara.
Bogat je antioksidantima (antocijanima), mineralima i vitaminima. Naučnici tvrde da stimulativno deluje u borbi protiv raznih bolesti. Pridaju mu se i svojstva afrodizijaka.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Plava salata – Snežana Kitanović
Plava salata – plavi krompir (u preseku je ljubičaste boje) je prava egzotika. Poreklom je iz peruanskih Anda, a bio je omiljeno jelo tadašnjih vladara.
- 250 gr. plavog krompira
- 250 gr. belog krompira
- blitva (količina po želji)
- 4 struka mladog belog luka
- so (ulje, sirće)
- U posebnim posudama skuvati plavi i beli krompir pa ih iseći na kolutove.
- Blitvu(lišće i drške), takođe obariti i dodati u krompir, zatim dodati seckani mladi beli luk.
- Dodati so, sirće i ulje, sjediniti i služiti.