Plava salata – Snežana Kitanović

0

Plava salata – Snežana Kitanović

Plava salata – plavi krompir (u preseku je ljubičaste boje) je prava egzotika. Poreklom je iz peruanskih Anda, a bio je omiljeno jelo tadašnjih vladara.

Bogat je antioksidantima (antocijanima), mineralima i vitaminima. Naučnici tvrde da stimulativno deluje u borbi protiv raznih bolesti. Pridaju mu se i svojstva afrodizijaka.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Plava salata - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Plava salata – Snežana Kitanović

Plava salata - plavi krompir (u preseku je ljubičaste boje) je prava egzotika. Poreklom je iz peruanskih Anda, a bio je omiljeno jelo tadašnjih vladara.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 4

Sastojci

  • 250 gr. plavog krompira
  • 250 gr. belog krompira
  • blitva količina po želji
  • 4 struka mladog belog luka
  • so ulje, sirće

Uputstvo za pripremu

  1. U posebnim posudama skuvati plavi i beli krompir pa ih iseći na kolutove.
  2. Blitvu(lišće i drške), takođe obariti i dodati u krompir, zatim dodati seckani mladi beli luk.
  3. Dodati so, sirće i ulje, sjediniti i služiti.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.