Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pletene krofne – Adilja Hodža

0

Pletene krofne – Adilja Hodža

Pletene krofne – fine krofne za doručak. Servirajte uz belu kafu i čokoladni napitak.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Pletene krofne - Adilja Hodža - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pletene krofne – Adilja Hodža

Pletene krofne - fine krofne za doručak. Servirajte uz belu kafu i čokoladni napitak.
Vreme pripreme 1 hour 30 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 1 hour 45 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 700 grama brašna
  • paketić kvasca
  • 1,5 dcl. vode
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 2 jaja
  • 2 decilitramleka
  • 2 vanilinšećera
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu za posipanje

Uputstvo za pripremu

  1. U mlakoj vodi dodajte šećer i kavasac ostavite da stoji desetak minuta. Brašno pomešajte sa solju, dodajte jaja, mleko, vanilin šećer i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite sat vremena da stoji na toplom mestu da se udvostruči.
  2. Razmesite nadošlo testo i napravite kuglice veličine oraha. Od svake loptice napravite duguljaste valjke i od po tri pravite pletenice, sve dok se sav materijal ne potroši.
  3. Ostavite pletenice da stoje desetak minuta a zatim ih pržite u dubokom vrelom ulju sa obe strane da porumene.
  4. Vadite pletenice rešetkastom kašikom i stavljajte na salveti da upiju višak masnoće.

Beleške

Gotove pletenice pospite bogato šećerom u prahu i poslužite.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.