Srećna Vam 2021!
Neću pisati recept za pogaču i pogačice.
Brašno, kvasac, so, voda…
Ali klinker cigla, to je već nešto drugo! Bar mene vraća u neka davna prošla vremena. Ciglu sam dobro oprala, onda je malo stavila u rernu na 275 stepeni, izvadila, prohladila i poređala pogaču i pogačice.
Šta je klinker? E, to vam je glinena opeka pečena do visokog sjaja. Teška je, baš teška. To je cigla, koja odoleva zubu vremena, cigla za sva vremena. Sadašnja, prošla, buduća… Vanvremenska.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!