Pogača.
Pogača, sastojci:
- 500 g brasna,
 - 1 jaje +1 za premazivanje,
 - 1/3 kvasca,
 - 1 kasika brasna,
 - 1 kasicica secera,
 - 2,5 dl tople vode,
 - 500 gr margarina,
 - 1 kasicica soli,
 - 3 kasike ulja.
 
Pogača, priprema:
- Kvasac, secer i kasiku brasna staviti u vodu i ostaviti 10 minuta da radi.
 - U vanglu staviti brasno, so, jaje, ulje i nadosli kvasac i zamesiti testo glatko i ostaviti ga 40 minuta da narasta.
 - Nadoslo testo rezmesiti, otkinuti malo parce i napraviti lopticu.
 - Ostatak testa podeliti na 5 delova.
 - Svaki komad razvaljati velicine tepsije i izmedju premazati ih omeksalim margarinom.
 - Testo prebaciti u tepsiju namaznom margarino i rastanjiti rukom do krajeva.
 - Testo raseci na osam trouglova do sredine a ne skroz do kraja. Svaki trougao uvrtati 2 puta i tako sve do kraja. U sredinu staviti otkinutu lopticu na pocetku.
 - Ostaviti da narasta 30 minuta, premazati umucenim jajetom i peci 30 minuta na 180 stepeni.
 - Izvaditi iz rerne, pokriti krpom 15 minuta pa onda izvaditi na tacnu.
 
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
