Pogača – Milica Živković

Pogača.

Pogača, sastojci:

  • 500 g brasna,
  • 1 jaje +1 za premazivanje,
  • 1/3 kvasca,
  • 1 kasika brasna,
  • 1 kasicica secera,
  • 2,5 dl tople vode,
  • 500 gr margarina,
  • 1 kasicica soli,
  • 3 kasike ulja.

Pogača, priprema:

  • Kvasac, secer i kasiku brasna staviti u vodu i ostaviti 10 minuta da radi.
  • U vanglu staviti brasno, so, jaje, ulje i nadosli kvasac i zamesiti testo glatko i ostaviti ga 40 minuta da narasta.
  • Nadoslo testo rezmesiti, otkinuti malo parce i napraviti lopticu.
  • Ostatak testa podeliti na 5 delova.
  • Svaki komad razvaljati velicine tepsije i izmedju premazati ih omeksalim margarinom.
  • Testo prebaciti u tepsiju namaznom margarino i rastanjiti rukom do krajeva.
  • Testo raseci na osam trouglova do sredine a ne skroz do kraja. Svaki trougao uvrtati 2 puta i tako sve do kraja. U sredinu staviti otkinutu lopticu na pocetku.
  • Ostaviti da narasta 30 minuta, premazati umucenim jajetom i peci 30 minuta na 180 stepeni.
  • Izvaditi iz rerne, pokriti krpom 15 minuta pa onda izvaditi na tacnu.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.