Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pogača recept – Recepti i Kuvar online

0

Pogača recept – tradicionalno, pogača je vrsta okruglog hleba, koji se u prošlosti svaki dan pekao u domaćinstvu.

Pogača recept – Recepti i Kuvar online
Pogača recept – Recepti i Kuvar online
Pogača recept – Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pogača recept – Recepti i Kuvar online

Pogača recept - tradicionalno, pogača je vrsta okruglog hleba, koji se u prošlosti svaki dan pekao u domaćinstvu.
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 3 hours 25 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg brašno
  • 1 kašika ulje
  • 1 kašičica morska so
  • 1 kesica suvi kvasac
  • voda
  • ruzmarin

Uputstvo za pripremu

  1. U dubljem sudu za mešenje, sipati brašno. Dodati morsku so, kvasac i kašiku ulja i dobro promešati. Dodavati vodu, uz stalno mešanje. Testo bi trebalo da bude srednje tvrdoće. Mesiti ga, sve dok ne počnu da se stvaraju mehurići. Što se testo više mesi, biće bolje i pogača šupljikavija. Testo ostaviti 30 minuta da odstoji, pa premesiti.
  2. Pleh za pečenje podmazati uljem (ili na pleh postaviti papir za pečenje). Testo pogače razvući po plehu, i ostaviti 1 sat da odstoji, na toplom mestu. Po ukusu, možete pogaču posuti krupnom morskom solju i ruzmarinom. Pre pečenja, testo izbosti viljuškom.
  3. Pogaču peći na 180 C stepeni oko 40 minuta.
    Pogača recept – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.