Pogača sa palačinkama – Suzana Mitić
Pogača sa palačinkama – sočna i mekana pogača, kojoj ne možete odoleti.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pogača sa palačinkama – Suzana Mitić
Pogača sa palačinkama – sočna i mekana pogača, kojoj ne možete odoleti.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kockica kvasca
- 1 prasak za pecivo
- 3 kasicice soli
- 1 kasicica secera
- 900 gr brasna
- 200 gr sunkarice
- 200 gr sira
- 100 gr kackavalja
- 100 gr pavlake
Za palačinke je potrebno;
- 1 jaje
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 5 kasika ulja
- 150 gr brasna.
- Napravite smesu sa palacinke i isprzite ih na uobicajen nacin.
- U mlako mleko stavite kvasac , kasicicu secera i nekoliko kasika brasna.
- Promesati varjacom i ostaviti 10-ak minuta da krene kvasac.
- U vanglu stavite jaja,ulje,vodu,isipajte nadosli kvasac i sa brasnom zamesite glatko testo.
- Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadodje.
- Nadoslo testo podelite na dva dela.
- Jedan deo razvuci oklagijom vece od pleha u kome ce se peci.Treba krajevi testa da vire van pleha.
- Premazati pavlakom i poredjati palacinke.U mom plehu mogu da stanu po dve.
- Preko palacinki stavite izmrvljen sir.
- Poredjajte opet palacinke.
- Namazite pavlakom pa poredjajte sunkaricu.
- Prekrijte palacinkama.
- Namazite pavlakom pa izrendajte kackavalj.
- Kackavalj bi trebao da bude negde u sredini testa.
- Poredjajte opet palacinke,premazite pavlakom i izmrvite sira.
- Pokrijte palacinkama i premazite pavlakom.
- Drugi deo testa razviti oklagijom do velicine pleha.Spojite ivice testa rukom -napravite obod od testa.
- Premazite zumancetom i pospite susamom.
- Peci na 200 C dok ne porumeni.
- Seci po zelji. Prijatno.