Ova pogača sa smokijem nikada ne bi bila napravljena, da slučajno nisam prosula mleko na tanjir na kojem su bile izručene dve kesice smokija. A ja pošto volim smoki, odlučih da napravim pogaču sa smokijem. Verujte mi da je jako ukusna i vrlo neobična.
Pogača sa smokijem, sastojci:
- 700 g brašna,
- 20 g kvasca,
- 200 ml jogurta,
- 100 ml mleka,
- 50 ml ulja,
- 2 kesice smokija, odnosno 100g,
- 1 kašičica šećera i
- 1 kašičica soli.
Pogača sa smokijem, priprema:
- Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori.
- Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo. Na kraju, polako dodajte smoki.
- Ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta.
- Oblikovati željeni oblik pogače.
- Tepsiju obložiti pek papirom, pa spustiti pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta.
- Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta.
- Ukrasiti pogaču po ukusu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!