Pogača – Verica Poznanović

Pogača.

Pogača, sastojci:

  • 600 g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mleka i
  • 20g svežeg kvasca.

Pogača, priprema:

  • U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera.
  • Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.
  • Ostaviti na toplom mestu da nadođe.
  • Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo.
  • Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesiti.
  • Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju.
  • Ostaviti još desetak minuta da odmara.
  • Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pogaču dok lepo ne porumeni.
  • Pečenu pogaču ukrasiti po ukusu.

Proleće budi toliko uspomena, miriše na cveće i kada je vetrovit dan i fijuče vetar za nekoga kao da svira najlepši orkestar i peva najlepši hor, sve je to lepo, kada je čovek srećan – za sreću je potrebno toliko malo, život je kao tren...

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.