Pogača.
Pogača, sastojci:
- 600 g brašna,
- 1 kašičica soli,
- 5 kašika kisele pavlake,
- 1 kašičica šećera,
- 200 do 250 ml mleka i
- 20g svežeg kvasca.
Pogača, priprema:
- U mlako mleko izmrviti kvasac i jednu kašičicu šećera.
- Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.
- Ostaviti na toplom mestu da nadođe.
- Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo.
- Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesiti.
- Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju.
- Ostaviti još desetak minuta da odmara.
- Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pogaču dok lepo ne porumeni.
- Pečenu pogaču ukrasiti po ukusu.
Proleće budi toliko uspomena, miriše na cveće i kada je vetrovit dan i fijuče vetar za nekoga kao da svira najlepši orkestar i peva najlepši hor, sve je to lepo, kada je čovek srećan – za sreću je potrebno toliko malo, život je kao tren...
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!